Het klimteam van Vespabusters® VZW 

Het klimteam is een voorbeeld van hoe samenwerking en technische vaardigheden kunnen worden ingezet om een gezamenlijke vijand te bestrijden.
Het geheim van een succesvol klimteam is samenwerking, communicatie, vertrouwen, een expert in klim- en  reddingstechnieken en een verdelger zonder schrik voor extreme hoogtes.

Neutralisatie van nesten

De enige manier om de opmars van de Aziatische hoornaar effectief te vertragen, is door de vernietiging van de nesten.
Neutralisatie is dus van groot belang.

Dit kan gaan van embryonaal nest tot secundair nest op extreme hoogte.

De bestrijders waarmee we samenwerken zijn gecertificeerd door de Vlaamse overheid en zijn erkend in de expertise als professionele bestrijder van de Aziatische hoornaar. Hierbij maken ze gebruik van professioneel materiaal en hun jarenlange expertise.

Het klimteam

Het klimteam voor de verdelging van de Aziatische hoornaar is samengesteld uit een groep ervaren klimmers en verdelgers die hebben besloten om hun klim- en verdelgingsvaardigheden in te zetten in de strijd tegen deze invasieve soort. Deze dappere en vastberaden individuen hebben een reeks technieken ontwikkeld om Aziatische hoornaarnesten op moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken en te neutraliseren.

Technische vaardigheden

Het klimteam beschikt over uitgebreide klimvaardigheden, waaronder het gebruik van klimuitrusting zoals touwen, harnassen en helmen. Ze zijn getraind in het klimmen en ze zijn goed bekend met het veilig neutraliseren van nesten.

Samenwerking, communicatie en verantwoordelijkheid.

Samenwerking is essentieel voor het succes van het klimteam. Elk teamlid heeft een specifieke rol en vertrouwt op de anderen om de taak veilig en effectief uit te voeren. Communicatie is van het grootste belang, aangezien de klimmer en de verdelger elkaar op afstand begeleiden en instructies geven om gevaarlijke situaties te vermijden.

Het team handelt altijd met grote verantwoordelijkheid. Ze begrijpen het belang van het beschermen van inheemse soorten en respecteren het milieu waarin ze werken. Nesten worden met zorg geneutraliseerd en ze zorgen ervoor dat er geen schade wordt toegebracht aan de omgeving.

 

Zij deden reeds beroep op het klimteam

Het klimteam is een inspirerend voorbeeld van hoe individuele vaardigheden en collectieve inspanningen kunnen leiden tot positieve veranderingen.
Met vastberadenheid en samenwerking kunnen ze zelfs de meest uitdagende nesten aanpakken en neutraliseren.

Het team kwam bij ons ter plaatse gewapend met tonnen professionalisme en een niet aflatende inzet.
Op deze manier slaagden ze erin om een rest van een nest Aziatische hoornaars die zich in de top van onze boom bevond te verdelgen en verwijderen.
Dit alles gemengd met een grote dosis menselijkheid maakten dat dit probleem op een gepaste manier werd afgehandeld. Het spreekt voor zich dat we alle aanwezige teamleden een dikke dikke merci en een warm hart toedragen. Wij zijn alvast overtuigd en vonden het een eer deze mensen te mogen ontmoeten onder deze bizarre omstandigheden.
Groenaccent

logo Vespabusters VZW

Blijf op de hoogte over de Aziatische hoornaar en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Mis nooit een nieuwtje en schrijf je in

Bedankt voor je interesse! Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief!