Bloemen en planten die de Aziatische hoornaar aantrekken.

De afgelopen jaren heeft men waargenomen dat de Aziatische hoornaar zich aangetrokken voelt tot verschillende planten en bloemen. Ze hebben een voorkeur voor bloemen met toegankelijke nectar en een hoge energieopbrengst.

Late winter tot het vroege voorjaar

Japanse Camelia (Camellia japonica)

De Camellia japonica, ook bekend als de Japanse camelia, is een prachtige groenblijvende struik die bloeit in de late winter tot het vroege voorjaar. De Camellia japonica produceert grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals rood, roze, wit en soms tweekleurige variëteiten. De bloei begint meestal in februari en kan doorgaan tot april.

Deze plant is geliefd vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en glanzende, donkergroene bladeren. Camellia japonica’s bieden nectar voor bestuivende insecten en voegen een vleugje kleur toe aan de tuin op een moment dat veel andere planten nog in rust zijn.

Cotoneaster horizontalis

Cotoneaster horizontalis, ook wel de kruipende of horizontale cotoneaster genoemd, is een populaire soort vanwege zijn lage, spreidende groeiwijze en aantrekkelijke verschijning. Het staat erom bekend kleine witte of lichtroze bloemen te produceren in het voorjaar, gevolgd door heldere rode bessen in de herfst en winter. Deze bessen zijn niet alleen decoratief maar kunnen ook vogels aantrekken.

Het produceert nectar in zijn bloemen, wat het aantrekkelijk maakt voor bestuivende insecten en de Aziatische hoornaar.

Engelwortel (Angelica archangelica)

Engelwortel is een nectarhoudende plant. Deze kruidachtige plant heeft grote, samengestelde bloemschermen die bestuivers aantrekt. De bloemen zijn meestal wit tot groenachtig van kleur.

De bloemen van Engelwortel groeien in schermen die uit vele kleine bloemetjes bestaan. Ze kunnen behoorlijk groot en opvallend zijn. De bladeren van Engelwortel zijn groot, geveerd en kunnen tot 1,5 meter lang worden.

Naast zijn aantrekkelijkheid voor bestuivers, wordt Engelwortel ook gekweekt vanwege zijn culinaire en medicinale toepassingen. De bladeren, zaden en wortels worden in verschillende culinaire gerechten en traditionele geneeskunde gebruikt.

Lente

Deze lijst wordt later nog aangevuld

logo Vespabusters VZW

Blijf op de hoogte over de Aziatische hoornaar en schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Mis nooit een nieuwtje en schrijf je in

Bedankt voor je interesse! Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief!